EIGENSCHAPPEN

Karaktervolle, moduleerbare ruimtes die baden in licht (natuurlijk of kunst), wifi, privéparking … Alles voor uw evenement is al ter plaatse.

Hôtel de la Poste - Les Salles - services

DIENSTEN

Het welslagen van een evenement hangt af van een onfeilbare organisatie. Laat niets aan het toeval over en gebruik onze checklist.

Hôtel de la Poste - Capacités

Capaciteit

De capaciteit van de zalen kan verschillen naargelang de gekozen configuratie. Zo kan het Hôtel de la Poste 75 tot 600 personen ontvangen.

Hôtel de la Poste - catering - service traiteur

Catering

We hebben voor u een diverse waaier aan traiteurs geselecteerd. Elk van hen werd geselecteerd op basis van zijn culinaire expertise, maar ook op basis van hun ecologisch engagement.

Hôtel de la Poste - disponibilités de la salle

BESCHIKBAARHEDEN

Hieronder vindt u een miniformulier. U kan er de data of periodes invullen waarop u een evenement wenst te organiseren.

Historiek

Voorheen een administratief centrum, vandaag een multifunctionele evenementensite. Twee magnifieke zalen worden verhuurd.

Virtuel bezoek

2

KARAKTERISTIEKE

Natuurlijk licht met verduistermogelijkheden

De lokettenzaal baadt in natuurlijk licht dankzij de grote ramen en de koepel. Indien nodig kan de zaal toch verduisterd worden dankzij grote zwarte gordijnen.

Prive parking

Op amper 200 m bevindt zich een privéparking achter het Goederenstation. Gezien de renovatiewerken in het goederenstation bereikt u Hôtel de la Poste via een nieuwe toegangstunnel of via Picardstraat. De parking wordt bewaakt en u kan altijd rekenen op de hulp van onze parkingboys.

meer info

Op een steenworp verwijderd van 3000 slaapplaatsen

  • Hotels op max 1km afstand
  • 3-, 4- of 5-sterrenhotels
  • Sheraton Brussels, Hilton Brussels, l’Hôtel Plaza, Thon Hotel Brussels Boulevard, Husa
  • Mogelijkheid tot charteren van shuttlebusjes om uw genodigden naar het hotel te brengen

Moduleerbare ruimtes

De lokettenzaal en de Foyer bieden allebei vele mogelijkheden.
De Foyer kan met zijn 300m² tot 100 mensen ontvangen voor een vergadering en tot 400 mensen voor een cocktailparty.
In de lokettenzaal kan u zelfs tot 600 mensen ontvangen voor vergaderingen, concerten of huwelijksfeesten.

Wifi en technische basisinstallatie

Alle zalen alsook het buitenterras van het Goederenstation zijn voorzien van wifi. In de lokettenzaal staat een basisinstallatie voor licht en geluid te uwer beschikking. Wij passen de installatie volledig aan volgens uw wensen !

Indrukwekkende ingang langs het Goederenstation

Gezien de renovatiewerken in het goederenstation bereikt u Hôtel de la Poste via een nieuwe toegangstunnel of via Picardstraat 5.

CAPACITEIT

Hôtel de la Poste - capacité de la salle
Hôtel de la Poste - capacité de la salle en chiffres

Limite maximum de participants : 600

BESCHIKBAARHEDEN VAN DE ZAAL

RESERVATION de la salle

U wilt de ruimte reserveren voor een evenement. Klik op de onderstaande link om de beschikbaarheid van de kamer te bekijken en uw verzoek te verzenden. bevestigingen wordt per e-mail teruggestuurd.

DIENSTEN

Het welslagen van uw evenement hangt af van een onfeilbare organisatie, maar ook van de kwaliteit en de professionaliteit van uw dienstverlener. Als professioneel wilt u een zo goed mogelijk beeld scheppen van uw organisatie, als particulier wenst u dat die speciale dag voor altijd in uw geheugen gegrift staat. Dankzij de knowhow van uw leverancier kan u dus op uw beide oren slapen.

Om u te helpen hebben we hieronder een checklist voorzien. Aarzel niet om met ons contact op te nemen als u van onze diensten wil gebruikmaken.

Checklist Hotel de la Poste

Vind de ideale zaal: Hôtel de la Poste bij Tour & Taxis
Communicatie en publiciteit
Evenementenorganisatie
Catering
Audiovisuele voorzieningen
Telecom, informatica, wifi
Vertalingen en redactie
Fotografen en cameramannen
Goodie bags
Spektakels en animatie
Stands en decoratie
Verkleedkledij en feestartikelen
Mode en beauty
Hostesses, veiligheid, bewaking
Hotels en logementen
Huurwagens
Ontvangstmateriaal
Verzekeringen

Catering

  • We hebben voor u een diverse waaier aan traiteurs geselecteerd. Elk van hen werd geselecteerd op basis van hun culinaire expertise, maar ook op basis van hun duurzaamheidsbeleid. Al onze traiteurs hebben een ecolabel – naar het voorbeeld van de Sheds en de Green Key – en ondertekenden een charter om hun inzet voor duurzame ontwikkeling en het milieu te bekrachtigen.
  • Droomt u ervan om een wereld van smaken te ontdekken, vergeten groenten te herontdekken, een spetterende cooking show bij te wonen, te genieten van sterrengerechten, stoofpotjes met biogroenten, opnieuw uitgevonden Belgische recepten, een designbuffet, Euraziatische wokgerechten, seizoensgebonden en lokale gerechten, de moleculaire keuken  die uw smaakpapillen prikkelt, royale diners, een waaier aan fingerfood en explosieve, veelkleurige cocktails?
  • Heeft u een beperkt budget of kan u iets dieper in de buidel tasten?

Waar u ook naar op zoek bent, onze 12 traiteurs zullen u ongetwijfeld verbazen. Wacht niet langer en neem contact met hen op!

Historiek

Het onlangs gerenoveerde Hôtel de la Poste was vroeger het administratieve centrum van de site. Vandaag is het een multifunctionele evenementenzaal die tot 500 mensen kan ontvangen in de majestueuze Lokettenzaal voor vergaderingen, productlanceringen, feesten en concerten.

De architectuur van het Hôtel de la Poste mag dan wel klassiek zijn, toch was het gebouw mee met zijn tijd. Het is namelijk opgetrokken in dé materialen van zijn tijd: ijzer en glas. De architecten van eind 19de eeuw deden de materialen volledig tot hun recht komen.
De ingenieur Bruneel deed een beroep op architecten en interieurontwerpers C. Bosmans en H. Vanderveld die in 1902 pas de unieke Solvay bibliotheek hadden opgetrokken.
Het voormalige kantoorgebouw bevindt zich deels in het Goederenstation en strekt zich uit langs de Picardstraat. De indrukwekkende inkomhal komt uit onder een mezzanine die ondersteund wordt door gietijzeren zuilen. Het gebouw was de administratieve draaischijf van de site.
De binnenzaal waar de dienstloketten van de Spoorwegen zich ooit bevonden baadt in natuurlijk licht dankzij de grote ramen en de koepel. De zaal getuigt van een uitzonderlijke knowhow: pilasters, lijstwerk versierd met acanthusbloemen, kroonlijsten voorzien van een tandlijst, kozijnen met hoofdgestel. De eerste verdieping kreeg een eikenhouten vloer en was ooit het kantoor van de Spoorwegdiensten. Twee aangrenzende ruimtes werden ingenomen door de Post- en Telefoondiensten.